facebook tracking

”Jag jobbar dagligen med högteknologiska utmaningar”

Bli Henriks kollega

Linköpingsbon och projektledningskonsulten Henrik Almquist prisar utvecklingsmöjligheterna på Knightec och gillar utmaningen i att vara spindeln i nätet. 


Det gäller att beräkna sin tid rätt på morgnarna, varje minut är värdefull och för smidighetens skull cyklar jag alltid till jobbet. 20 minuter sharp sen är jag på plats och kan kicka igång en ny dag. 


Förmiddagarna innebär nästan alltid möten. Klocka åtta har vi projektmöte där vi går igenom svårigheter och möjligheter samt status på de ingående delprojekten, även en fredag som denna.


Första kaffen blir vid datorn då jag har mycket att göra, men det har jag inget emot. Hinner kolla mejlen och svara på några frågor som har dykt upp innan det är dags för ett liknande möte där vi ska kolla av veckomålen, hållpunkter och planering innan alla kan återgå till sina egna positioner.


Jag gillar stämningen. Jag har varit utlagd hos samma kund sedan jag började på Knightec för tre år sedan, och det finns alltid plats för utveckling då vi varje dag jobbar med högteknologiska utmaningar.

Henrik 1 (1).png

Jag äter nästintill alltid min lunch på kontoret, idag blir det en enklare pastarätt med lite grönt och bubbelvatten. Kanske inget omvälvande, men lunchen ger mig energi och får väl klassas som en klassiker, även om jag försöker variera mig några gånger i veckan. Men snabb lunch innebär att jag har möjligheten att gå lite tidigare dessa dagar, och just flexibiliteten i det här uppdraget är något jag värdesätter högt.

 

Beroende på väder brukar jag se till att komma ut lite, och idag är definitivt en sån dag. Energidepåerna är uppladdade och jag kan återgå till eget arbete.

 

Då min roll under dessa år har nischats mot projektledning skulle man kunna säga att jag i mitt nuvarande projekt ofta fungerar som en rådgivare till projektledaren som bär helhetsansvaret. Dessutom ansvarar jag för projektets planering och rapportering – en funktion som verkligen får mig att fungerar som spindeln i nätet och gör att jag ständigt har ett helikopterperspektiv på hela processen, vilket jag gillar!


En av de absolut största fördelarna med att ha Knightec som arbetsgivare, och faktiskt anledningen till att jag bestämde mig för att börja här direkt efter studierna var att man sätter stor vikt i att satsa på personen när man anställer. Knightec anställer inte endast för att fylla en plats. Jag kände starkt att man såg mig och min person istället för enbart en debiteringspost, någonting som kan vara ganska vanligt inom konsultvärlden. 


Vi som tillhör Knightecfamiljen i Linköping är en mindre skara om man jämför med några av våra andra kontor i Sverige. Detta gör att vi har en tight sammanhållning. Vi ses över en lunch lite då och då, har månadsmöten och after works. 


Idag har några dragit ihop en AW inne i centrala Linköping, så min plan är att lämna kontoret strax efter fyra för att hinna med en vända på gymmet innan jag sluter upp med de andra. Efter något glas och en intensiv vecka börjar jag känna mig trött och rundar av. En trevlig kväll går mot sitt slut och det blir en stilla tur med cykeln hem genom stan.

 

Tar du snart din examen och vill skapa innovationer som förbättrar människors vardag? Sök till våra Assessment Days!

Läs mer här

Träffa oss i Linköping

Studerar du precis som Henrik i Linköping och vill veta mer om Knightec? Kom och träffa oss på vårt kontor mitt i centrala Linköping den 7 november!

Mer information och anmälan hittar du här

Kultur och värderingar

Vi visar omtanke genom att värna, utveckla och respektera varandra. 

Vi arbetar alltid för att överträffa förväntningarna hos våra kunder genom att bidra med affärsnytta i våra uppdrag. 

Vi tror på oss själva och står för våra åsikter, tar ett ägarskap och strävar alltid efter att leverera de bästa lösningarna.  
Vi vågar vara bäst.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor