facebook tracking

Skolsamarbeten

För att öka mångfalden och intresset för teknik samarbetar Knightec med sju olika skolor för att inspirera, motivera och attrahera ungdomar att söka sig till ingenjörsyrket.

På Knightec är olikheter en styrka och vi ser stora fördelar när könstillhörighet, härkomst, erfarenhet, ålder, sexuell läggning och funktion varierar. Vi jobbar för att minst en femtedel av våra medarbetare ska vara av utländska härkomst samt att minst 40% ska vara kvinnor. Att jobba inkluderande och sprida vår kunskap genom ett fokuserat mångfaldsarbete är en av framgångsfaktorerna både internt och externt, vilket bland annat bidragit till att vår VD två gånger fått utmärkelsen ”Årets VD”.

 

 

För att kunna utvecklas behöver vi lära känna och förstå de som är vår framtid. Vi är övertygade om att mångfald är en förutsättning för utveckling och innovationskraft, och vi samarbetar därför med skolor med en hög andel utlandsfödda elever. I dessa skolsamarbeten kan vi bidra genom att vara elevernas förebilder i näringslivet, inspirera i val för framtiden och bygga broar!

2008
Första samarbetet startar

Vi inleder vårt första skolsamarbete med Rinkebyskolan i Stockholm, då vi ger teknik-och inspirationsföreläsningar, studiebesök med teknikfokus och projektarbete där vinsten är ett stipendium

2012
Vi utökar våra samarbeten

Vi startar upp vårt andra samarbete med Rosengårdsskolan i Malmö. Numera har samarbetet gått över till Kryddgårdsskolan och Värner Rydénskolan. 

2016
Samarbetet växer

Samarbetet växer med Sörlidenskolan i Örnsköldsvik samt Vättleskolan i Göteborg, och vi finns därmed i samtliga väderstreck.

2017
Samarbetet fortsätter växa

Vi inleder vårt sjätte skolsamarbete med Stordammens Skola i Uppsala. Idag inspirerar vi fler än 300 elever per år genom vårt engagemang.

2018
10 års-jubileum

Vi firar att ett lyckat samarbete har pågått i 10 år. Under dessa år har vi inspirerat och motiverat närmare 3000 elever i nionde klass till ett intresse för teknik.

2019
Sjunde samarbetet startar

Bra insatser sprider sig av sig själv! Efter att rektorn på Hjulsta grundskola hört om vårt framgångsrika samarbete med Rinkebyskolan initierar de vårt nya samarbete hösten 2019.

Några röster om skolsamarbetet

Möjligheten att få inspirera och undervisa ungdomar på arbetstid, som ett komplement till mina tekniska uppdrag, passar mig perfekt och är anledningen att jag valde Knightec. Att få se en gnista tändas hos en individ, oavsett om det är för att hen kodat sin första robot eller vunnit sitt livs första biobesök, ger så otroligt mycket tillbaka.

Josefin Berner Consultant, Systems South

Jag tycker att fler företag borde agera för framtiden och bidra mer aktivt. Nu sitter en hel bransch med armarna i kors medan skolorna gör allt för att skapa intresse för matte och teknik. Och vi som jobbar med det varje dag, och verkligen kan slå hål på fördomar om teknikyrken genom att coacha och inspirera eleverna, sitter bara och väntar.

Dimitris Gioulekas CEO

Jag har under fem år projektlett skolsamarbetet och tycker fortfarande att det är lika roligt, det är lite som ett beroende, att få ge och samtidigt få tillbaka. Barnen får mig att vrida och vända på problem på annorlunda sätt och hjälper mig i mitt förbättringsarbete ute hos kund.

Cajsa Rosén Senior Consultant, Quality & Management East

Det är så häftigt! Vi som engagerar oss i dessa samarbeten lär oss så otroligt mycket samtidigt som vi gör skillnad för ungdomarna, förmedlar kunskap, inspirerar och öppnar dörrar.

Mari Schäder HR Manager
Klicka här för att spontanansöka

Kultur och värderingar

Vi visar omtanke genom att värna, utveckla och respektera varandra. 

Vi arbetar alltid för att överträffa förväntningarna hos våra kunder genom att bidra med affärsnytta i våra uppdrag. 

Vi tror på oss själva och står för våra åsikter, tar ett ägarskap och strävar alltid efter att leverera de bästa lösningarna.  
Vi vågar vara bäst.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor