facebook tracking

Technology

Affärsområdet Technology samlar våra tjänster inom design, konstruktion och beräkning.

Produktutveckling i världsklass

Technology driver utvecklingen av nya produkter genom en produkts hela livscykel. Från att utveckla en ny produktidé från skiss till färdigproducerad produkt eller att konstruera detaljer med avancerade ytor, plastverktyg och fixturer.

Vi är verksamma i branscher som fordon, medicinteknik, säkerhet, rymd och tillverkningsindustri. 

Ambitionen är att bidra till att öka våra kunders konkurrenskraft och hjälpa dem att lösa sina utmaningar inom produktutveckling och produktion, inte bara det som de efterfrågar.

Våra uppdrag utförs antingen som kompetensförstärkning i kunders projekt, funktionsåtagande där vi ansvarar för en enhet eller funktion hos kunden eller genom leverans av ett paketerat erbjudande. Det kan vara allt från mindre utvecklingsuppdrag som utförs av ett team till en komplett installerad och driftsatt utrustning hos kund.

Affärsområdet finns representerat på Knightecs samtliga kontor i Sverige.

 

 

 

Specialistområde Sustainable Plastic Design

Hållbarhet är en av de främsta utgångspunkterna inom produktutveckling. Det handlar om hur produkter konstrueras, tillverkas och används. Materialval, lätta konstruktioner och att produkten en dag går att återanvända eller återvinna är också viktigt.

Knightec har specialistkunskap i hur man konstruerar i plast på ett hållbart sätt. Vi erbjuder spetskompetens inom kreativ design, materialval och hur ytorna skapas så att vikt och kostnad kan reduceras. 

Genom att tidigt designa och utveckla en produkt på rätt sätt ökar även hållbarheten och användbarheten.

Already working at Knightec?

Let’s recruit together and find your next colleague.

Teamtailor

Career site by Teamtailor